De Psychologie van Verzuim

“Zet in op actief verzuimbeleid en krijg het van daar naar hier”

minder verzuim, meer werkplezier infographic

Tijd voor casemanager op de vloer.

Je professionals zijn goed in hun werk, maar je regelmatig wordt je geconfronteerd met verzuim. Je merkt steeds vaker dat wanneer de onderlinge sfeer niet goed is, dat ook nadelige gevolgen heeft voor de productiviteit en daarmee ook voor de bedrijfsresultaten én het verzuimpercentage. Je beste mensen staan op het punt te vertrekken omdat ze uitdagingen missen en het idee hebben dat ze weinig invloed hebben op het grotere geheel. Het lijkt alsof je de grip verliest op de situatie. Tijd voor casemanager op de vloer.

Line-4

Regelmatig verzuim?

Herkenbaar? Je bent niet de enige. Veel organisaties worstelen met behoud van personeel en het terugdringen van een steeds verder oplopend verzuimpercentage. Wat kun je als organisatie doen om het verzuim terug te dringen? Investeren preventief verzuim en actief  casemanagement tijdens verzuim zijn één van de meest effectieve manieren om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken voor een casemanager op de vloer.

Line-4

Besteedt je organisatie wel voldoende tijd aan Actief Verzuimbeleid?

Aandacht voor verzuim en actief inzetten duurzame re-integratie brengt het verzuimpercentage drastisch omlaag én de bedrijfsresultaten verbeteren zullen verbeteren. En mocht je nu denken dat een pingpongtafel of lounge-zitzak het trucje wel zal doen: helaas, dat gaat het verschil niet maken. Maar wat maakt nu dat een professional blijft of vertrekt? Floreert of uitvalt? Een casemanager begeleidt je mensen op basis van Wet verbetering Poortwachter en zorgt ervoor dat je professional duurzaam re-integreert.

Het hangt allemaal samen actief verzuimbeleid en met de vraag of je mensen blij zijn om binnen jouw organisatie te werken en of ze voldoende worden uitgedaagd bij het uitoefenen van hun functie. Als casemanager breng ik je mensen weer terug door zowel preventief verzuim in te zetten alsook adequaat casemanagement. Juist door in te zetten op positieve verandering. Ik leg de focus op niet op wat er niet is, maar welke kansen er juist wél zijn. Daar ligt de sleutel tot duurzaam herstel en weer plezier in het werk. Neem contact met mij op de mogelijkheden te bespreken.

testomonials

"Ik heb Cees leren kennen als authentiek, geen blad voor de mond, en een prettig gespreks- en sparringpartner. Volledig vertrouwen, transparant, en geen gelul."

Bas Jansen

G2Speech

Line-4

Waarom actief verzuimbeleid?

Vandaag de dag is werk voor veel mensen veel meer dan ‘slechts’ een manier om inkomen te genereren. Het is een plek voor zelfontwikkeling, om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel en sociale contacten op te doen. Door hier als organisatie actief op in te spelen blijven professionals langer aan een bedrijf verbonden en zorgen ze voor meer productiviteit en omzet én voor minder verzuim. 

Line-4

Investeren in actief verzuimbeleid voor beter bedrijfsresultaat

Mensen aan het werk in kantoor

Tevreden en veerkrachtige professionals zorgen voor betere bedrijfsresultaten. Inzetten op werkplezier is één van de beste en meest effectieve methodes die je als werkgever kunt toepassen. Een prettige en veilige werkomgeving met ruimte voor autonomie, ontwikkelgesprekken en plezier is dé duurzame manier om het verzuimpercentage naar beneden te krijgen. Zo wordt jouw organisatie écht een great place to work.  

Line-4

Goed verzuimbeleid verhoogt het werkplezier

Want zeg nu zelf: die hippe tafelvoetbaltafel of lounge-hoek komt een stuk beter tot zijn recht wanneer een medewerker zich ‘s ochtends niet eerst met frisse tegenzin naar kantoor heeft moeten slepen. Of regelmatig verzuimt. Vraag je als werkgever af wat jouw invloed is en wat jij kunt doen om het verzuim onder controle te krijgen én het werkplezier van professionals te vergroten. Of je nu kiest voor een casemanager op de vloer of de module Preventief Verzuim, je kan echt aan de knoppen draaien.  

Stel jezelf de vraag: wat heeft de professional binnen jouw organisatie nodig om te mentaal fit te zijn en te blijven en minder te verzuimen? Zowel op de werkvloer als thuis? Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Line-4

De voordelen van actief verzuimbeleid voor jouw organisatie

Mensen stappen vaak niet op vanwege de baan, maar vanwege het ontbreken van autonomie en onvoldoende mogelijkheden op perspectief tot ontwikkeling.

Inzetten op actief verzuimbeleid en een casemanager op de vloer zijn een duurzame manieren om er écht een win-winsituatie van te maken. Actief verzuimbeleid en casemanagement leidt tot:

Vergroot de autonomie
Is een effectieve remedie tegen overspannenheid en burn-out
Vergroot de loyaliteit naar de organisatie en zorgt voor minder verloop
Behoud sleutelpersonen binnen de organisatie
Line-4

Maak werk van verzuim

Als je doet wat je deed, zul je krijgen wat je kreeg. Wil jij het verzuimpercentage binnen jouw organisatie terugdringen door in te zetten op het welzijn van professionals binnen de organisatie? Geef het proces een kickstart en neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken voor interim casemanagement.

Ja, ik wil werk maken van Verzuim

Ga direct aan de slag of neem contact op voor meer informatie

testomonials

'Ik denk, nee ik weet het eigenlijk wel zeker dat ik zonder de trainingen van Cees niet zo ver zijn als dat ik nu ben. In de trainingen zijn er heel veel verschillende methoden en technieken aangereikt waardoor ik met meer overtuiging mijn werk doe. Werken met Cees kan ik dus iedereen van harte aanbevelen.'

Mirjam Verbon 

Team Lead Marktefffect

Cees Braber heeft o.a. gewerkt voor

Bosch
exact
provincie groningen
JSB
Ciber
Rabobank
SAP
Lameco